Zakaj izbrati to potovanje?
- Doživite francosko prestolnico v kulinarični luči
- Obiščite tržnico Place Monge v osrčju Latinske četrti
- Sprehodite se po kulinaričnih ulicah Mouffetard in Montmartre
- Udeležite se kuharskega tečaja Cordon Bleu
Predvidene časovnice poletov:
- AF1037 21MAR LJU CDG 12:10 14:10
- AF1236 24MAR CDG LJU 15:35 17:25
Kulinarični Pariz v družbi chefa Bineta Volčiča
Čas potovanja: 4 dni
Cena na osebo že od: 1029€
Mesto, ki je vedno opisano z največjimi presežki. Pariz – mogočen, uživaški in zapeljiv, mesto »joie de vivre«. Prepoznaven po ikoničnem Eifflovem stolpu. Namesto rdeče preproge nam nudi prostrano avenijo Elizejskih poljan, nad katero se dviguje Slavolok zmage. Z muzeji in galerijami, ki hranijo stoletja ustvarjanja največjih evropskih mojstrov. S kavarnami in restavracijami, kjer uveljavljeni chefi predajajo naprej svoje znanje ter ustvarjajo nove generacije kulinaričnih mojstrov. S tržnicami, katerih vrvež potegne vase in doda obisku mesta čisto novo dimenzijo. Z odličnimi vini, omamnimi siri in dišečimi pekarnami. In še bi lahko naštevali…
Verjetno si marsikdo od nas želi, da v Parizu ne bi bil zgolj opazovalec in raziskovalec, temveč da bi okuse, barve in vonjave lahko zares doživel in jih tudi soustvarjal. Za vse hedoniste smo tokrat pripravili drugačno izkušnjo raziskovanja tega mogočnega mesta - kulinarično doživetje Pariza v družbi chefa Bineta Volčiča, ki mu Pariz predstavlja drugi dom. Tu se je šolal na elitni kuharski šoli Cordon Bleu in v njegovi družbi bomo Parizu odstrli tančico, pod katero se skriva bogastvo edinstvene kulinarike.
DATUM POTOVANJA: 21.3.2024
TRAJANJE POTOVANJA: 4 dni | 3 noči
PRODUKT: 99283
1. dan: LJUBLJANA - PARIZ
Zbor potnikov v dopoldanskih urah na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana ter direkten let proti Parizu. Po pristanku se bomo z avtobusom odpravili med lepote mesta. Latinska četrt skriva bogastvo zgodovine francoskih književnikov, na Univerzi Sorbona pa se bomo spomnili znanstvenikov, filozofov in oblikovalcev, ki so slavo tega hrama znanja ponesli v svet. Zapeljali se bomo mimo mogočnega muzeja Louvre, čez prostrane Elizejske poljane ob Slavoloku zmage, vse do Eifflovega stolpa, ki se kot čuvaj pne nad središčem mesta. Za popoln konec dneva se bomo odpravili na plovbo po Seni (doplačilo ob prijavi) in nazdravili s kozarcem penine (doplačilo na kraju samem). Sledila bo vožnja do našega hotela in nočitev.
2. dan: PARIZ | zajtrk
Po zajtrku v hotelu bomo obiskali znamenito kuharsko šolo Cordon Bleu (doplačilo ob prijavi). Mojstri, ki poučujejo v Cordon Bleu, so delali v najbolj prestižnih restavracijah na svetu, nagrajenih tudi z Michelinovimi zvezdicami ter tudi sicer veljajo za najbolj priznane kuharje našega časa. Vsakodnevno s študenti delijo svoje znanje in izkušnje ter jih učijo, da gre odličnost z roko v roki s trdim delom, dinamičnostjo in vztrajnostjo. Delček tega znanja bodo predali tudi nam. To slovito ustanovo bomo obiskali v družbi chefa Bineta Volčiča, ki je kot njen diplomant zelo spoštovan in cenjen gost. Na kulinarični delavnici bomo najprej priča strokovni demonstraciji priprave jedi, kjer bomo črpali tehnike in skrivnosti kuharskega chefa. Sledila bo praktična delavnica, kjer bomo pripravili vsak svojo jed pod strokovnim vodenjem na vseh korakih in na koncu vse skupaj, kar bomo pripravili, tudi poskusili. Vsekakor nas čaka ekskluzivno in nepozabno gastronomsko doživetje. Polni vtisov se bomo popoldan z javnim prevozom zapeljali do nakupovalne hiše Galeries Lafayette. Veleblagovnica, ki je eden od zaščitnih znakov Francije, slovi kot svetišče vseh ljubiteljev lepega, modernega in okusnega. Zagotovo vas bo premamil oddelek z modo, notranjo opremo ali kulinaričnimi dobrotami. V slednjem se bomo ustavili skupaj ter si privoščili degustacijo tipičnih francoskih dobrot in eksotičnih okusov, s katerimi nas bo spoznal chef Bine Volčič. Za čudovit konec dneva se bomo sprehodili skozi Latinsko četrt in začutili utrip tega predela mesta tudi v večernem času. Povratek v hotel in nočitev.
3. dan: PARIZ | zajtrk
Po zajtrku se bomo sprehodili po bližnji ulici Mouffetard. Ena najstarejših in najživahnejših pariških ulic je bila nekoč prepletena s stojnicami, ki so ponujale sveže sadje, zelenjavo, pecivo in druge dobrote. Danes mozaik majhnih trgovinic s svežo hrano ustvarja pristno vzdušje Pariza, ki ga z veseljem obiščejo tako domačini kot obiskovalci. Z ulice Mouffetard se bomo z metrojem odpravili proti slavnemu Montmartru, kjer so od konca 19. stoletja živeli številni francoski umetniki. Še preden se bomo sprehodili po ulicah, kjer so svoj navdih našli Piccasso, Van Gogh, Monet, Degas in drugi, pa bomo imeli še kratek postanek v »malem raju« za kulinarične navdušence. Z Binetom bomo obiskali tri specializirane trgovine s kuharskimi in slaščičarskimi pripomočki, ki privabljajo tako profesionalne kuharje kot študente. Za pravo doživetje te boemske četrti si bomo vzeli še nekaj prostega časa, nato pa se bomo odpravili v osrčje mesta. Za vse, ki bi želeli spoznati še drugačen pogled na lepoto življenja po pariško, priporočamo obisk enega od svetovno znanih kabaretov – Paradis Latin (doplačilo). Urejen je v gledališču, ki ga je postavil sam Gustave Eiffel leta 1802 in že več ko 130 let navdušuje obiskovalce s svojo čutnostjo, nagajivostjo in pristnim francoskim veseljem do življenja. Povratek v hotel in nočitev.
4. dan: PARIZ–LJUBLJANA | zajtrk
Po zajtrku bo na voljo nekaj prostega časa, nato se bomo v družbi chefa Bineta Volčiča zapeljali z avtobusom na bližnjo tržnico na Place Monge. S svojo lokacijo v osrčju Latinske četrti in pristnim pariškim vzdušjem, kjer se domačini zbirajo na kavi in klepetu, otroci pa se igrajo ob bližnjem vodnjaku, nam bo razkrila še en obraz avtentičnega Pariza. Medtem ko se v nekaterih predelih Pariza francosko vzdušje izgubi v senci velikih stolpnic in asfaltnih ulic, tukaj začutimo pristen, skorajda vaški utrip Francije v samem osrčju mesta. Sklepno dejanje našega kulinaričnega doživetja Pariza bo vožnja do letališča in polet proti Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana, kjer je predviden pristanek v poznih popoldanskih urah.
V ceno je vključeno
- letalski prevoz Ljubljana – Pariz - Ljubljana z vključenimi letališkimi in varnostnimi pristojbinami,
- 8 kg ročne in 23 kg oddane prtljage na osebo
- avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče s panoramskim ogledom mesta,
- 3 x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v hotelu 3-4*
- obisk bližje tržnice Place Monge in ulice Mouffetard, ki je prepletena s stojnicami
- slovensko vodenje in spremstvo
- turistično takso v hotelu
- DDV in organizacijo potovanja
Doplačila na osebo (ob prijavi):
- za skupino manjšo od 30 oseb 90 €,
- enoposteljna soba 230 €
- udeležba na kuharskem tečaju CORDON BLEU (trajanje približno 6,5 h) 270 € (min. 15 pax)
- vstopnina v kabaret Paradis Latin (vstopnina in steklenice penine (0,5 l)) od 145 €
- ladjica po Seni 23€
Doplačila na osebo (na poti):
- 10 vstopnic za metro pribl. 21 €
- 1 kozarec šampanjca na ladjici po Seni pribl. 12€ (plačilo možno samo s kreditno kartico)